CHEF

CHEF® FOND DROBIOWY W PAŚCIE 630 G

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

Zastosowanie / Aplikacje

Baza do sosów: 70 g/l

Baza do gotowania: 42 g/l

Składniki

Ekstrakt mięsa drobiowego (24,3%), tłuszcz drobiowy (19,3%), skrobia, puree cebulowe, aromaty (z pszenicą, jajami), sól, ekstrakt drożdży, maltodekstryna, cukier, hydrolizat białka pszennego, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.

2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce (poniżej 6 C) i wykorzystać w ciągu 12 tygodni. 

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna1431 kJ / 343 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)20,0 g (6,0 g)
Węglowodany (w tym cukry)28,8 g (4,8 g)
Błonnik0,5 g
Białko11,6 g
Sól10,3 g