CHEF

CHEF® FOND JAGNIĘCY W PAŚCIE 640 G

Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

Zastosowanie / Aplikacje

Dozowanie: 80 g/l

Składniki

Koncentrat bulionu jagnięcego 24% (woda, ekstrakt mięsa jagnięcego, cebulka, marchew, puree pomidorowe potrójnie skoncentrowane, puree czosnkowe, zioła), aromaty ( z pszenicą), skrobia, maltodekstryna, oleje roślinne (słonecznikowy, palmowy), białe wino, sól, ekstrakt drożdży, puree czosnkowe, hydralizat białka pszennego, koncentrat bulionu wołowego (ekstrakt wołowy, ekstrakt drożdży, syrop cukru karmelizowanego, maltodekstryna, koncentrat soku z cytryny, sól), pasta pomidorowa (potrójnie skoncentrowana), emulgator (mono- i digilicerydy kwasów tłuszczowych).

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.

2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce (poniżej 6 C) i wykorzystać w ciągu 15 dni.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna1128 kJ / 268 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)6,7 g (0,8 g)
Węglowodany (w tym cukry)38,9 g (9,2 g)
Błonnik0,6 g
Białko12,6 g
Sól10,8 g