CHEF

CHEF® FOND W PŁYNIE CIELĘCY 1 L

Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki. *** Autorem potrawy na zdjęciu jest Norbert Koch, który zdobył III miejsce w konkursie CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2017

Zastosowanie / Aplikacje

1 L produktu otrzymany z 2,2 kg kości cielęcych

Składniki

Składniki: fond cielęcy otrzymany z: woda, kości cielęce, cebula, por, pasternak, marchew, pietruszka, tymianek, liść laurowy, czosnek.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna250 kJ / 59 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,1 g (<0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry)1,4 g (1,0 g)
Błonnik1,0 g
Białko12,6 g
Sól0,45 g