CHEF

CHEF® FOND W PŁYNIE DROBIOWY 1 L

Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.

Zastosowanie / Aplikacje

1 L produktu otrzymany z 2,4kg kości drobiowych

Składniki

Fond drobiowy otrzymany z: woda, kości drobiowe*, marchew, cebula, pasternak, sól, pietruszka, czarny pieprz, goździki, rozmaryn, tymianek, liść laurowy.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100 ml produktu

Wartość energetyczna

183 kJ / 43 kcal

Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)

0,1 g (<0,1 g)

Węglowodany (w tym cukry)

0,9 g (0,5 g)

Błonnik

1,0 g

Białko

9,2 g

Sól

0,43 g