CHEF

CHEF® FOND W PŁYNIE SKORUPIAKOWY 1 L

Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.

Zastosowanie / Aplikacje

1 L produktu otrzymany z 330 g skorupiaków

Składniki

Fond ze skorupiaków otrzymany z: (woda, skorupiaki*, marchew, cebula, puree pomidorowe, seler, białe wino, czarny pieprz, tymianek, liść laurowy), brandy, sól, sos ostry (ocet spirytusowy, pieprz cayenne, sól). Może zawierać ryby.

Wartość odżywcza

Wartości odżywcze w 100 ml produktu

Wartość energetyczna

91 kJ / 22 kcal

Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)

0,4 g (<0,1 g)

Węglowodany (w tym cukry)

1,9 g (1,3 g)

Błonnik

1,0 g

Białko

2,1 g

Sól

0,38 g