CHEF

CHEF® KONCENTRAT FONDU MIĘSNEGO 500 G

Koncentraty fondów to połączenie wydajności z intensywnym smakiem głównego składnika oraz idealnie dobranych przypraw. Stworzone z myślą o wywarach i zupach, idealnie sprawdzą się również do duszenia mięs i wzmacniania smaku sosów.

Zastosowanie / Aplikacje

Dozowanie: 10-40 g/l

Składniki

Mięso wołowe (25,6%), aromaty ( z pszenicą), sól, ekstrakt drożdży, koncentrat pomidorowy, olej palmowy, barwnik: karmel amoniakalny, przyprawy, zagęstnik: guma ksantanowa, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.

2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce (poniżej 6 C) i wykorzystać w ciągu 15 dni.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna1118 kJ / 268 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)15,0 g (8,8 g)
Węglowodany (w tym cukry)20,5 g (14,2 g)
Błonnik0,5 g
Białko12,4 g
Sól17,8 g