CHEF

CHEF® PASTA CYTRYNOWA 450G

Cytryny są niezbędnymi składnikami prawie każdej kuchni. Służą do zapewnienia smaku, aromatu i co najważniejsze - balansują kwasowość w potrawach. Cytryny mogą być używane na nieskończenie wiele sposobów: w słodkich lub pikantnych potrawach.

Zastosowanie / aplikacje

  • do marynowania ryb oraz skorupiaków i drobiu,
  • do dipów typu guacamole,
  • do sosów rybnych,
  • do sosów vinaigrette,
  • do parzenia i gotowania ryb, skorupiaków i mięczaków.

Składniki

puree cytrynowe 30%, zagęszczony sok cytrynowy 26%, woda, cukier, sół, błonnik owoców cytrusowych, ekstrakt imbiru.

Sposób przyrządzenia

Rozpuścić produkt w gorącej lub zimnej wodzie.

Najlepiej spożyć przed końcem: patrz z boku opakowania

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100g produktu

 

 

Wartość energetyczna

275 kJ

65 kcal

Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

0,1 g

Węglowodany w tym cukry

13 g

12 g

Błonnik

4,2 g

Białko

0,9 g

Sól

7,6 g