CHEF

CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z FERMENTOWANYM PIEPRZEM 450G

Zastosowanie / Aplikacje

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU I JEGO ZASTOSOWANIE

W krajach Południowej Azji pieprz fermentowany tradycyjnie uznawany jest za wyjątkową przyprawę, gdyż w trakcie procesu fermentacji traci część piperyny odpowiadającej za ostry/pikantny smak. Proces ten uwydatnia przepiękny jednocześnie delikatny aromat i łagodną, owocową ostrość.

Aby uzyskać ciekawy, bogaty i złożony smak oraz aromat to czas fermentowania musi trwać co najmniej trzy miesiące.

Pieprz fermentowany używany jest przez Azjatów głównie jako składnik marynat do mięs w daniach pieczonych, grillowanych/smażonych i duszonych a także jako dodatek do sosów. Bardzo często wykorzystywany jest jako dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów.

Produkt CHEF Przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem jest produktem wegańskim i bezglutenowym, co oznaczone jest odpowiednimi oznakowaniami na etykiecie produktu.

Zastosowanie / aplikacje:

  • dodatek w marynatach do: mięs, ryb, skorupiaków i warzyw oraz owoców
  • dodatek do wszelkiego rodzaju sosów gorących i zimnych
  • dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów
  • dodatek do praktycznie wszystkich rodzajów dań gotowanych i duszonych zarówno mięsnych jak i rybnych a także do dań wegetariańskich i wegańskich
  • dodatek do gotowania kasz i ryży
  • dodatek do zup na bazie mięsa lub ryb lub warzyw
  • dodatek do przygotowania i doprawiania dodatków warzywnych czy mieszanek warzyw z kaszami lub ryżem lub makaronem w przekąskach jak i daniach głównych

Podsumowując, zastosowanie tego rodzaju pasty jest praktycznie tak szerokie jak szerokie jest zastosowanie pieprzu.

ZAWARTOŚĆ NETTO:450 g

Składniki

Składniki: woda, fermentowany czarny pieprz 29%, cukier, sól, puree z szalotki, aromaty, koniak, błonnik owoców cytrusowych, syrop z cukru trzcinowego.

Sposób przyrządzenia

Do użycia na ciepło lub zimno. Dodaj 10-40 g na 1 l/kg w zależności od wykorzystania.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu

 

Wartość energetyczna

357kJ

85 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,65 g

0,30 g

Węglowodany

w tym cukry

17,20 g

14,50 g

Błonnik

2,96 g

Białko

0,99 g

Sól

13,73 g

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie wyższej niż temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni.