CHEF

CHEF® REDUKCJA CZERWONEGO WINA I WINA PORTO W PAŚCIE 450G

Wino zawsze odgrywało istotną rolę w kuchniach, w wielu kombinacjach. Łącząc czerwone wino z winem Porto otrzymujemy idealny, skoncentrowany duet, który uzupełnia smak mięsnych potraw. CHEF SIGNATURE wykonany jest ze zredukowanego czerwonego wina i wina Porto. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

Zastosowanie / aplikacje

  • do marynowania mięs oraz drobiu takiego jak gęś czy kaczka,
  • do marynowania dziczyzny i dzikiego ptactwa,
  • do duszenia mięs, dziczyzny i dzikiego ptactwa,
  • do gulaszy i potrawek,
  • do wszelkiego rodzaju sosów mięsnych.

Składniki

wino Porto (z siarczynami) 28%, koncentrat czerwonego wina (z siarczynami) 25,5%, cukier, czerwone wino (z siarczynami) 8,6%, sól, puree z szalotki 4%, błonnik owoców cytrusowych, syrop z cukru trzcinowego, aromat.

Sposób przyrządzenia

Rozpuścić produkt w gorącej lub zimnej wodzie.

Najlepiej spożyć przed końcem: patrz z boku opakowania.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100g produktu

 

 

Wartość energetyczna

633 kJ

149 kcal

Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

0,1 g

Węglowodany w tym cukry

34 g

26 g

Błonnik

3,9 g

Białko

1,5 g

Sól

5,5 g