Dedykowane kucharzom od 128 lat. W 1883 roku w Szwajcarii, Julius Maggi rozpoczął swoją misję dostarczania prostej i odżywczej żywności dla każdego. Kontynuujemy jego wizję do tej pory.

Historia MAGGI

Dedykowane kucharzom od 128 lat.

W 1883 roku w Szwajcarii, Julius Maggi rozpoczął swoją misję dostarczania prostej i odżywczej żywności dla każdego. Kontynuujemy jego wizję do tej pory.

Proponujemy najlepsze pomysły

Od tamtej pory wprowadziliśmy szereg innowacyjnych produktów.

Od samego początku oferujemy produkty, które poprawiają odżywianie i ułatwiają życie ludzi.

W 1869 roku w Szwajcarii Julius Maggi odziedziczył młyn po ojcu. Zdecydował, że był to odpowiedni moment na nowy typ produkcji. Zaczął współpracę z lekarzem - Fridolin Schuler i rozpoczął produkcję zdrowszej mąki z roślin strączkowych oraz warzyw.

Zachęcony pierwszym sukcesem, Julius zdecydował się w 1886 roku wprowadzić na rynek pierwsze gotowe do spożycia zupy, a rok później aromat MAGGI. Pojawiało się coraz więcej produktów oraz otwarte zostały nowe oddziały w Paryżu, Berlinie, Wiedniu i Londynie. Tak narodziła się marka MAGGI.

Od tego czasu oferujemy produkty, które dają naszym klientom nowe korzyści.

Dzisiaj, każdy sos, zupa, bulion lub przyprawy, które są w naszej ofercie, muszą przejść rygorystyczne testy. Zanim wprowadzimy na rynek nowe produkty musimy być pewni, że ulepszają one smak, zapach i konsystencję potraw oraz, że są łatwiejsze w użyciu. Staramy się również, aby zawierały mniej soli i nie zawierały glutaminianu sodu.

Produkt zostaje dopuszczony do wprowadzenia na rynek tylko wtedy, gdy większość kucharzy wybrałoby go chętniej niż produkt, który obecnie używają. To nasza obsesja na punkcie innowacyjności, która pomaga nam w dalszym ciągu przestrzegać standardów ustanowionych ponad 120 lat temu przez Juliusa Maggi.