CHILLI SIN CARNE

Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone ​​teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chilli Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.

  • 0:50 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 2kg
Pomidory 10 kg 
Rozgnieciony czosnek 100 g
Chilli w proszku 50 g
Kminek w proszku 80 g
Pasta pomidorowa 20 g
Kwaśna śmietana 300 ml
Czerwona papryka 3 szt. 
Papryka zielona 3 szt.
Gotowana czerwona fasola 1 kg 
Świeża kolendra 10g
Oliwa z oliwek 100 ml 
Cebula 5 szt. 
Tortilla - wrapy 10 szt. 

  1. Przed gotowaniem wyjmij produkt GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone do rozmrożenia. Cebulę, pomidory i paprykę pokrój w 1 cm kostkę.
  2. Podgrzej oliwę w dużym garnku. Dodaj cebulę oraz czosnek i podsmaż przez około 5 minut. Dodaj GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i gotuj przez 10 minut.
  3. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, kminek, sproszkowane chilli i pastę pomidorową. Całość gotuj przez 20 minut. Dodaj ugotowaną czerwoną fasolę i posiekaną kolendrę. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Podawaj Chili sin carne na tortilli z Guacamole i kwaśną śmietaną.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Możesz doprawić to danie gorzką czekoladą, aby dodać goryczki.
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone wchłonie 60-80% płynu podczas gotowania.
  • Podaj wszystkie elementy osobno z dostawą do domu.