FALAFELE Z BURAKIEM NA TALERZU

GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem są przepyszne! Podawane samodzielnie lub w formie półmiska np. na sałatce baba ganoush z jogurtowym labneh z sumakiem. Wymyślaj wyjątkowe półmiski z charakterystycznymi dipami i twórz własne inspiracje dzięki produktom GARDEN GOURMET®.

  • 1:00 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

DO PRZYGOTOWANIA BABA GANOUSH:
Bakłażan 3 szt.
Cytryna 2 szt.
Zgnieciony czosnek 30 g
Tahini 60 g
DO DANIA:
GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem 50 szt.
Jogurt Labneh 700 ml
Sumak 50 g
Pietruszka Francuska 30 g

  1. Przekrój bakłażana na pół. Wnętrze wykrój małym nożem. Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku w temperaturze 220 ° C przez 30 minut.
  2. Po ugotowaniu wyjmij środek i dobrze wymieszaj trzepaczką.
  3. Dodaj sok z 2 cytryn, tahini i czosnek. Dopraw całość do smaku.
  4. Przed podaniem odstaw na całą noc do lodówki.
  5. Wymieszaj jogurt labneh z sumakiem. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Ułóż baba ganoush na talerzu w którym będziesz serwować danie, dodaj jogurt i smażone w głębokim tłuszczu kulki GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem.
  7. Dodaj posiekaną francuską pietruszkę do dekoracji.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Jeśli chcesz zaoszczędzić czas, możesz kupić gotową babę ganoush.
  • GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem można podgrzać w piekarniku, kuchence mikrofalowej lub podawać na zimno.
  • Podaj wszystkie elementy osobno z dostawą do domu.