KANAPKA Z FALAFELEM Z BURAKÓW

Te wegańskie GARDEN GOURMET®  Falafele z burakiem zostały stworzone z myślą o Twoich pomysłowych daniach. Szybkie i jednocześnie łatwe w przygotowaniu oraz podaniu.  Ten śródziemnomorski przysmak jest pyszny, a zarazem bardzo aromatyczny. Dzięki tym produktom odkryjesz wachlarz możliwości w swoim menu - od przystawek, aż po grillowane kanapki.

  • 0:20 Time to table
  • 5 Porcje
  • łatwo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem 40 szt.
Półbagietka (dowolnie: pszenna lub graham) 10 szt.
Sałata rzymska 2 szt. 
Jogurt naturalny 400 ml
Sok z cytryny 20 ml 
Szczypiorek 20 g
Awokado 3 szt. 
Ogórek 1 szt. 
Zielone, marynowane Chilli 100 g

  1. Aby zrobić sos do kanpaki wymieszaj jogurt naturalny z sokiem z cytryny i posiekanym szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem.
  2. Pokrój awokado, ogórka i zielone marynowane papryczki Chilli.
  3. Poroździelaj sałatę na liście.
  4. Smaż GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem w głębokim tłuszczu. 
  5. Ciepłą bagietkę przekrój na pół.
  6. Dodaj sałatę, ogórek, plasterki awokado, papryczki Chilli i kulki GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem.
  7. Polej sosem kanapkę i podaj. 

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Cytrynę możesz zastąpić limonką.
  • Danie to również możesz podawać z niskotłuszczowymi Tzatzikami lub jako sałatkę z pieczywem na boku.
  • Zmiażdż falafele w kanapce, aby uzyskać lepszy efekt wizualny.