AROMATYCZNE, WEGETARIAŃSKIE KATSU CURRY

Nasz GARDEN GOURMET® Kotlet wege może być użyty do przyrządzenia ulubionych potraw, które są jeszcze bardziej pyszne - od Katsu Ramen po świecące Katsu Curry z lepkim ryżem. Przygotowanie tych dań jest wręcz banalne. Niezależnie od tego czy tworzysz kanapki, sałatki czy satysfakcjonujące dania główne, możesz je podać szybko, a przede wszystkim w smaczny sposób w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.

  • 1:00 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Kotlet wege 10 szt. 
Ryż Japoński ugotowany 1 kg 
Młoda kapusta 500 g
Japońska pasta Curry 300 g
Marchew 250 g
Ziemniaki 600 g
Cebula 1 kg 
Olej np. rzepakowy 60 ml
Woda 1.5 l

  1. Pokrój cebulę, ziemniaki i marchewki w duże 2 cm kostki.
  2. W dużym garnku rozgrzej olej i duś posiekaną cebulę przez 10 minut na średnim ogniu. Dodaj pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość gotuj przez około 5 minut.
  3. Dodaj wodę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez następne 10 minut.
  4. Dodaj pastę curry. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu, aż sos uzyska konsystencję sosu beszamelowego. Jeśli nie - redukuj go bardziej lub dodaj więcej wody.
  5. Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Kotlet wege, posiekaj młodą kapustę i podgrzej ryż.
  6. Podaj danie w atrakcyjnej formie na półmisku.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Podawać z piklami japońskimi i imbirem.
  • Sznycel dopraw Kimchi i Chilli, by podbić jego smak.
  • Aby uzyskać najlepszy smak GARDEN GOURMET® Kotlet wege podgrzej go w piekarniku lub wrzuć do frytkownicy.