KATSU RAMEN

Ten fenomenalny Ramen z gotowanym jajkiem, rosołem i sosem teriyaki, możesz teraz przygotować w formie wegetariańskiej. Ale to dopiero początek. GARDEN GOURMET® Kotlet wege zapewnia szefom kuchni wszechstronność, której potrzebują do kreatywności, aby tworzyć wyjątkowe dania w swoim menu.

  • 0:40 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Kotlet wege 10 szt.
Jajka ugotowane na twardo 10 szt.
Ugotowany makaron do Ramenu 1 kg 
Woda 5 l
Sos sojowy o niskiej zawartości soli 80 ml
Sos Ponzu 80 ml
Biała pasta Miso 160 g
Cebula dymka 400 g
Sambal Chilli 200 g
Nasiona czarnego sezamu 15 g 

  1. Wlej wodę, sos sojowy i sos ponzu do dużego garnka i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę miso, dopraw solą i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
  2. Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Kotlet wege i posiekaj dymkę.
  3. Włoż makaron do gorącego bulionu i podaj Ramen w atrakcyjnej misce. Na wierzch ułóż pokrojony kotlet wege z dymką. Następnie ułóż przekrojone na pół jajko i chili Sambal. Tak przygotowane danie posyp sezamem.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Jajko marynuj w soi, mirinie i oleju sezamowym przez całą noc.
  • Dopraw Ramen prażonym olejem sezamowym lub podawaj z dodatkowym miso, aby Twój gość mógł sobie je indywidualnie doprawić do smaku.
  • Podawaj ze świeżym czerwonym Chilli zamarynowanym w occie ryżowym.