

WEGAŃSKA PASTA BOLOGNESE
Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chili Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.
- 0:50 Time to table
- 10 Porcje
- ŚREDNI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SKŁADNIKI
GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 1500 g
Pomidory 10 szt.
Cebula biała 3000 g
Zgnieciony czosnek 700 g
Czerwone wino 700 ml
Marchew 600 g
Tymianek 30 g
Oliwa z oliwek 10 ml
Makaron typu Spaghetti 1000 g
Pasta pomidorowa 100 g
Seler 300 g
Oregano 10 g
- Rozmroź GARDEN GOURMET® Wegańskie Mielone. Pokrój cebulę, pomidory, marchewkę i seler w małe kostki.
- Podgrzej oliwę w dużym garnku i przesmaż cebulę, czosnek, marchewkę i seler przez około 5 minut.
- Dodaj GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i całość smaż przez kolejne 5 minut.
- Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i czerwone wino. Całość gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
- Gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie z oliwą z oliwek, aż do momentu kiedy będzie al dente.
- Dopraw sos boloński świeżym tymiankiem, posiekanym oregano oraz solą i pieprzem.
- Włożyć makaron do naczynia w którym będziesz serwował to danie. Na wierzch makaron polej sosem bolońskim i udekoruj danie świeżą bazylią.
POWIĄZANY PRODUKT

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI
- Jako zamiennik wina do tego dania możesz użyć CHEF® Signature Redukcja czerwonego wina i wina Porto.
- Aby wydobyć głębie sosu piecz koncentrat pomidorowy w piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 20 minut.
- Podaj wszystkie elementy dania osobno, jeśli Twój klient zamówił go z dostawą do domu.