WEGAŃSKA PASTA BOLOGNESE

Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone ​​teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chili Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.

  • 0:50 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 1500 g
Pomidory 10 szt. 
Cebula biała 3000 g
Zgnieciony czosnek 700 g
Czerwone wino 700 ml
Marchew 600 g 
Tymianek 30 g
Oliwa z oliwek 10 ml
Makaron typu Spaghetti 1000 g
Pasta pomidorowa 100 g
Seler 300 g
Oregano 10 g

  1. Rozmroź GARDEN GOURMET® Wegańskie Mielone. Pokrój cebulę, pomidory, marchewkę i seler w małe kostki.
  2. Podgrzej oliwę w dużym garnku i przesmaż cebulę, czosnek, marchewkę i seler przez około 5 minut.
  3. Dodaj GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i całość smaż przez kolejne 5 minut.
  4. Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i czerwone wino. Całość gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
  5. Gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie z oliwą z oliwek, aż do momentu kiedy będzie al dente.
  6. Dopraw sos boloński świeżym tymiankiem, posiekanym oregano oraz solą i pieprzem.
  7. Włożyć makaron do naczynia w którym będziesz serwował to danie. Na wierzch makaron polej sosem bolońskim i udekoruj danie świeżą bazylią.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Jako zamiennik wina do tego dania możesz użyć CHEF® Signature Redukcja czerwonego wina i wina Porto.
  • Aby wydobyć głębie sosu piecz koncentrat pomidorowy w piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 20 minut.
  • Podaj wszystkie elementy dania osobno, jeśli Twój klient zamówił go z dostawą do domu.