PROTEINOWA POWER BOWL

GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie stworzone są w 100% z białka roślinnego, dzięki czemu możesz tworzyć na bazie tego produktu takie dania, jak: sałatki, tacos, tortille, a nawet bowle proteinowe. Nasze grillowane filety wegetariańskie na węglu drzewnym są gotowe do spożycia "na zimno", ale także łatwe do podgrzania. Dzięki temu umieszczanie tych produktów roślinnych w Twoim menu nigdy nie było tak proste.

  • 0:20 Time to table
  • 10 Porcje
  • łatwo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie 1000 g
Komosa ryżowa gotowana 1000 g
Gotowana czerwona fasola 800 g
Pszenica Gotowana 800 g
Jagody Goji 200 g
Sałata rzymska 3 szt.
Pomidory 4 szt.
Pieczony burak 500 g
Świeży estragon 500 g
Oliwa z oliwek 200 ml
Ocet balsamiczny 40 ml
WINIARY Musztarda łagodna 100 g 

  1. Do przygotowania dressingu zmieszaj ocet i musztardę z oliwą z oliwek, a następnie dodaj posiekany estragon. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Aby przygotować sałatkę pokrój pomidory w plasterki, zaś buraki pokrój w kostkę.
  3. Wymieszaj komosę ryżową, czerwoną fasolę, pszenicę, jagody Goji, sałatę, pomidory, buraki i dressing. Podawaj wszystkie składniki w atrakcyjny sposób.
  4. Podsmaż GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie na gorącej patelni z oliwą z oliwek i umieść je na samej wierzchu, jako wykończenie dania.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Zamarynuj GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie przez całą noc, aby nadać im wyjątkowy smak.
  • Możesz zastąpić komosę ryżową dowolnym rodzajem ziaren.
  • Sałatkę podawaj w przezroczystej misce i układaj warstwami.