WEGAŃSKIE STIR FRY

Od skwierczącego smażenia, po gulasze i aromatyczne curry, GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki można gotować na wiele sposobów, dostarczając pyszne wysokobiałkowe kreacje, które zapewnią wyjątkowy smak i konsystencję Twoim gościom. Jednocześnie ten produkt doskonale sprawdzi się w sałatkach, wrapach i nie tylko...

  • 0:20 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki 1000 g
Kapusta typu Pak Choi 2 szt.
Papryka 3 szt. 
Kiełki soi 400 g 
Czerwone papryczki Chilli 3000 g 
Groszek cukrowy 400 g
Sos ostrygowy 30 g
Sos sojowy 80 ml
Olej np. rzepakowy 80 ml
Nasiona sezamu 50 g
Zgnieciony czosnek 40 g
Cukier brązowy 50 g
Szalotka 100 g
Tajksa bazylia 400 g
Olej sezamowy 40 ml 
Olej słonecznikowy 60 ml
Gotowany ryż jaśminowy 1000 g

  1. Wszystkie warzywa wyczyść i pokrój w taki sposób, aby równomiernie się ugotowały.
  2. W dużym woku podgrzej olej słonecznikowy, dodaj kawałki GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki, papryki pokrojone w julienne, kiełki soi, posiekane chilli, groszek cukrowy, posiekaną szalotkę i posiekaną kapustę typu Pak Choi - całość smaż przez kilka minut, aż warzywa będą delikatnie miękkie.
  3. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, olej sezamowy, cukier, zmiażdżony czosnek i sezam. Gotowym sosem polej warzywa i gotuj przez kolejne 2 minuty.
  4. Na koniec dodaj posiekaną tajską bazylię. Danie serwuj w półmisku z ryżem na boku.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Blanszuj kiełki soi we wrzącej wodzie przez 2 minuty przed gotowaniem w woku. 
  • Aby przygotować wegańską wersję tego dania sos ostrygowy zastąp sosem MAGGI Thai Sweet Chili.
  • Gotuj wstępnie GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki w bulionie warzywnym przez około 5-8 minut, aby nadać im wyjątkowy smak.
  • Podaj wszystkie elementy osobno z dostawą do domu.