TORTILLA WRAP

Poszukujesz sycącego nadzienia do kanapek, wrapów, tacos i tortilli?!? GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie nadają się do natchnionego jedzenia podawanego szybko lub w wersji dań na wynos.

  • 0:30 Time to table
  • 10 Porcje
  • ŚREDNI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie 800 g
Placki do Tortilli 10 szt. 
Cukinia 3 szt. 
Bakłażan 3 szt. 
Pomidory 4 szt.
Sałata rzymska 1 szt. 
Oliwa z oliwek 100 ml
Zgnieciony czosnek 10 ml
Tymianek 30 g
Majonez 200 g
Sok z cytryny 20 ml 
 

  1. Cukinię i bakłażany pokrój w duże paski. Ułóż je na blasze do pieczenia z oliwą z oliwek, czosnkiem, tymiankiem - doprawione solą i pieprzem do smaku. Piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 170 ° C
  2. Podziel sałatę rzymską na liście. Pomidory pokrój w plasterki.
  3. Wymieszaj majonez lub majonez wegański z sokiem z cytryny i dodaj trochę wody, aby wyregulować teksturę sosu.
  4. Połóż tortillę na płasko na desce do krojenia. Na wierzchu nałóż sos, sałatę, grillowane warzywa i GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie. Tak przygotowaną tortillę zawiń, a następnie przekrój na pół i podaj.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Możesz dodać świeży posiekany estragon do sosu, aby uzyskać jeszcze lepszy smak.
  • Zamarynuj wcześniej wszystkie składniki, które będziesz grillować w wodzie, przyprawach i oleju.
  • Zamarynuj GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie w pikantnym sosie pomidorowym przez całą noc, aby nadać im wyjątkowego smaku.
  • Wrap z tortilli jest idealną opcją na wynos lub "do ręki".