WEGAŃSKI APPETIZER

Serwowane z sosem do maczania GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki to smaczny i wygodny dodatek do Twojego menu w formie przystawek bądź przekąsek. Możesz je przygotowywać na różne sposoby, od grilla,  smażenia na patelni, aż do smażenia w głębokim tłuszczu.

  • 0:20 Time to table
  • 10 Porcje
  • łatwo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki 50 szt.
Jogurt naturalny 400 g
Słodki sos Chilli 400 g
Curry w proszku 50 g
Sos BBQ 500 g
Sałata rzymska 3 szt. 
Pomidory 4 szt. 
Sok z cytryny 10 ml
Majonez

  1. Wymieszaj majonez lub majonez wegański z curry w proszku i dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Porwij sałatę na drobniejsze liście, a pomidory pokrój. 
  3. Ułóż słodki sos chili, sos curry i sos BBQ w atrakcyjnych miseczkach.
  4. Ułóż sałatę i pomidory na półmisku, a na wierzchu smażone w głębokim oleju GARDEN GOURMET® Wegańskie klopsiki.
  5. Podaj z sosami typu tapas.

WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI

  • Możesz użyć dowolnego sosu, użyj swojej kreatywności.
  • Klopsiki podsmaż i podlej odrobiną wody, na wierzch polej je sosem Chilli lub sosem BBQ.
  • Podgrzej klopsiki w bulionie warzywnym, aby uzyskać inną konsystencję i smak.