


CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z FERMENTOWANYM PIEPRZEM 450G

CHEF® REDUKCJA CZERWONEGO WINA I WINA PORTO W PAŚCIE 450G
Wino zawsze odgrywało istotną rolę w kuchniach, w wielu kombinacjach. Łącząc czerwone wino z winem Porto otrzymujemy idealny, skoncentrowany duet, który uzupełnia smak mięsnych potraw. CHEF SIGNATURE wykonany jest ze zredukowanego czerwonego wina i wina Porto. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

CHEF® REDUKCJA BIAŁEGO WINA W PAŚCIE 450G
Białe wino jest często używane do wydobywania świeżości w potrawach, z ostrą kwasowością i owocowym zapachem. CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina będzie uzupełnieniem dań z owoców morza i jaśniejszego rodzaju mięs. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcji białego wina w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

CHEF® PASTA CYTRYNOWA 450G

CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z CZARNYM CZOSNKIEM 450G
Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.

CHEF® FOND W PŁYNIE SKORUPIAKOWY 1 L
Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.

CHEF® FOND W PŁYNIE CIELĘCY 1 L
Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
***
Autorem potrawy na zdjęciu jest Norbert Koch, który zdobył III miejsce w konkursie CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2017

CHEF® DEMI GLACE 1 L
Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki.
***
Autorem potrawy na zdjęciu jest Bartosz Peter, który zdobył I miejsce w konkursie CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2017

CHEF® KONCENTRAT FONDU ZE SKORUPIAKÓW 500 G
Koncentraty fondów to linia najbardziej wydajnych produktów pod marką CHEF. Charakterystyczny dla nich jest fakt, że oprócz intensywnego smaku głównego składnika, wyczuwalne są również przyprawy. Polecane są do przygotowania baz lub wzmocnienia smaku sosów, a także do wywarów, zup, do duszenia mięsa i innych składników.

CHEF® KONCENTRAT FONDU MIĘSNEGO 500 G
Koncentraty fondów to połączenie wydajności z intensywnym smakiem głównego składnika oraz idealnie dobranych przypraw. Stworzone z myślą o wywarach i zupach, idealnie sprawdzą się również do duszenia mięs i wzmacniania smaku sosów.

CHEF® FOND JAGNIĘCY W PAŚCIE 640 G
Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

CHEF® FOND RYBNY W PAŚCIE 630 G
Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.

CHEF® FOND CIELĘCY CIEMNY W PAŚCIE 600 G
Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła

CHEF® FOND DROBIOWY W PAŚCIE 630 G
Fondy w paście zapewniają szereg zastosowań. Można rozpuścić je w wodzie, jak również w śmietance, czy innych płynach. Pastę można również zredukować na winie, otrzymując gęsty sos. Wyborny smak fondów w paście dopełni dodanie odrobiny masła.