MAGGI

CHEF Redukcja białego wina w paście 450g

Białe wino jest często używane do wydobywania świeżości w potrawach, z ostrą kwasowością i owocowym zapachem. CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina będzie uzupełnieniem dań z owoców morza i jaśniejszego rodzaju mięs. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcji białego wina w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

Zastosowanie / aplikacje

  • do sosów,
  • do gulaszy i potrawek drobiowych oraz mięsnych a także rybnych,
  • do hamburgerów rybnych i drobiowych,
  • do dipów, do duszenia grzybów,
  • do niektórych potraw z ziemniaków,
  • do zup takich jak cebulowa czy niektóre zupy rybne.

Składniki

koncentrat białego wina ( z siarczynami) 49%, cukier, sól, puree z szalotki 4,5%, aromat, błonnik owoców cytrusowych kwas (kwas askorbinowy, kwas winowy).

Sposób przyrządzenia

Rozpuścić produkt w gorącej lub zimnej wodzie. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz z boku opakowania.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu

 

 

Wartość energetyczna

620 kJ

146 kcal

Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

Węglowodany w tym cukry

34 g

30 g

Błonnik

3,6 g

Białko

0,5 g

Sól

7,5 g