

Opis
Wyprodukowana jest z wysokiej jakości dojrzałych na słońcu pomidorów, bez dodatku glutaminianu sodu oraz konserwantów. MAGGI Pulpa pomidorowa może zastąpić tradycyjne puree pomidorowe nadając przygotowanym daniom smak i zapach świeżych pomidorów. Produkt może być wykorzystywany do przygotowania potraw kuchni całego świata takich jak pizza, sosy, tortilla itd.
Składniki
Składniki: pomidory 58,4%, pasta pomidorowa 41,4%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja wiążąca (chlorek wapnia).
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu
Wartość energetyczna | 132 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,4 g (0,1 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 5,1 g (3,9 g) |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,02 g |
Spożycie
Najlepiej spożyć przed: patrz wierzch puszki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w plastikowym opakowaniu i zużyć w ciągu 3 dni.