MAGGI

MAGGI SOS BOLOŃSKI 0,9 KG

Składniki

Składniki: suszone warzywa 44,0% (pomidor 36,7%, czerwona papryka, cebula, chrzan), skrobia, cukier, sól, mąka pszenna, ekstrakt drożdży, zioła 2,1% (oregano, bazylia, tymianek, liść pietruszki, majeranek), maltodekstryna, olej słonecznikowy, skoncentrowany sok z buraka, przyprawy, aromaty.

Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.  

Dozowanie

148 g1 l wody10 porcji / 100 ml
900 g6,1 l wody61 porcji / 100 ml

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna205 kJ / 48 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)0,4 g (0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry)9,3 g (4,8 g)
Błonnik1,2 g
Białko1,3 g
Sól1,3 g

 

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadzić w 6,1 l zimnej wody.

2. Sos doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.  

Warto zapamiętać:

Sos boloński MAGGI w 44% składa się z suszonych warzyw – przede wszystkim pomidorów i jest idealną bazą sosów do makaronów, zapiekanek i pulpetów. Sos można użyć do pieczenia, po uprzednim jego gotowaniu według przepisu na opakowaniu.

Ilość porcji: 61

Masa netto: 900 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.