MAGGI

MAGGI SOS Z GRZYBÓW LEŚNYCH 0,9 KG

Składniki

Składniki: mąka pszenna, maltodekstryna, suszone grzyby 11,9% (borowik, pieczarka, podgrzybek, maślak), skrobia ziemniaczana, olej palmowy, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), tłuszcz palmowy, laktoza, aromaty, barwnik (karmel), suszona cebula 1,0%, ekstrakt drożdży, białka mleka, przyprawy.

Produkt może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.  

Dozowanie

130 g1 l wody10 porcji / 100 ml
900 g6,8 l wody68 porcji / 100 ml

 

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu

Wartość energetyczna219 kJ / 52 kcal
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone)1,6 g (0,9 g)
Węglowodany (w tym cukry)7,7 g (0,6 g)
Błonnik0,7 g
Białko1,4 g
Sól0,95 g

 

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 6,8 litrach zimnej wody.

2. Sos postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania. Częściowo przykryć i gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.  

Ilość porcji: 68

Masa netto: 900 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.