
MAGGI
Dedykowane kucharzom od 128 lat. W 1883 roku w Szwajcarii, Julius Maggi rozpoczął swoją misję dostarczania prostej i odżywczej żywności dla każdego. Kontynuujemy jego wizję do tej pory.
Przeczytaj więcej
Składniki: sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), cukier, suszone warzywa 11,3% (marchew, pasternak, cebula, czerwona papryka, czosnek), maltodekstryna, olej rzepakowy, aromaty ( z glutenem, selerem), liść pietruszki, liść selera, przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), barwnik (ryboflawiny).
Może zawierać: jaja, soję, mleko i gorczycę.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna | 573 kJ / 135 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,9 g (0,1 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 23,5 g (15,8 g) |
Błonnik | 2,6 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 63,6 g |
Dodatek do zup i sosów w ilości 1 łyżeczka (3g) na ¼ l wywaru mięsnego oraz do innych potraw mięsno-warzywnych, sałatek, surówek i przekąsek.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na etykiecie produktu.