
NESTLÉ DOCELLO
W NESTLÉ Professional przez 50 lat zdobywaliśmy kunszt posługiwania się pełnowartościową czekoladą i kawą, pełnym mlekiem i śmietaną. Teraz całą naszą wiedzę zebraliśmy w nowych deserowych kreacjach NESTLÉ Docello.
Przeczytaj więcej
Składniki: cukier, dekstroza, skrobia, jaja w proszku, substancje zagęszczające (E407a, E407), aromaty, sól, barwnik (E100).
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi oraz glutenu.
Bez sztucznych barwników.
Crème brûlée
1. Wymieszaj mleko ze śmietanką i zagotuj.
2. Zdejmij z ognia, dodaj deser w proszku i mieszaj przez 3 minuty.
3. Rozlej na porcje i schłodź. Przed podaniem posyp po wierzchu brązowym cukrem i skarmelizuj przy pomocy palnika gazowego.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Crème carmel
1. Zagotuj mleko.
2. Zdejmij z ognia, dodaj deser w proszku i mieszaj przez 3 minuty.
3. Przelej do przygotowanych pojemników. Schłodź i przechowuj w lodówce.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód opakowania.