International CHEF Culinary Cup, edycja 2019

Wtorek, December 18, 2018

Bartosz Wicherek zwycięzcą czwartej edycji International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego!

NESTLÉ Professional zorganizowało w tym roku czwartą edycję konkursu kulinarnego International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego.

 Finał tego konkursu odbył się 27 marca 2019 na Targach Eurogastro. Był on jednocześnie kontynuacją wdrożenia premium brandu CHEF i promocją naturalnych fondów w płynie.

 Marka CHEF została stworzona, aby promować kreatywność Kucharzy. Stąd ogromne zaangażowanie jej w konkursy kulinarne światowej klasy – Bocus d’Or, ale również autorski konkurs NESTLE Professional - CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego oraz ważne, polskie konkursy.

Produkty CHEF to bazy kulinarne stworzone przez Szefów Kuchni dla Szefów Kuchni, będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Taka odpowiedzialność sprawia, że marka CHEF nieustannie dąży do perfekcji tworząc bazy kulinarne, do których używane są najwyższej jakości surowce, pozwalające dostarczać najbardziej autentyczne smaki i aromaty.

Opracowana ponad 40 lat temu we Francji przez Kucharzy, marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.

W konkursie International CHEF Culinary Cup obowiązkowym składnikiem był wybrany przez uczestnika Fond marki CHEF spośród: Fondów w płynie, Fondów w paście, Koncentratów Fondów oraz Koncentratów fondów w płynie.

Zwycięzcami konkursu International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019 zostali:

  • Pierwsze miejsce – zdobył Bartosz Wiecherek z Folwark Folińscy z Wysokiej koło Gorzowa Wielkopolskiego
  • Drugie miejsce –zdobył Rafał Koziorzemski  z Restauracji Biały Królik w Gdyni
  • Trzecie miejsce –zdobył Paweł Kubera  z hotelu De Silva w Poznaniu.
     

Wyłonieni zwycięzcy otrzymali nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500, 5 000 złotych, statuetki, dyplomy oraz drobne upominki.

 Z kolei internauci dokonali subiektywnego wyboru laureata, który otrzymał nagrodę DIGITALOWĄ w postaci wyjątkowej statuetki. Nagrodę specjalną otrzymał Norbert Koch z restauracji Baczewskich w Warszawie.

Konkurs został objęty patronatem medialnym przez najważniejsze tytuły w branży gastronomicznej: magazyny Food Service, Poradnik Restauratora, Akademia Kulinarna oraz portale internetowe Papaja.pl i Newsgastro.pl. We wszystkich tych mediach można zobaczyć fotoreportaże z naszego wydarzenia.

Przebieg eventu International CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2019 można również obejrzeć na naszym Fan Page’u oraz Instagramie na: PROFESJONALIŚCI OD KUCHNI.

Zachęcamy do obejrzenia zdjęć oraz filmiku z konkursu: