Redukcje i pasty CHEF Signature

Poniedziałek, June 17, 2019

Portfolio CHEF SIGNATURE zostało stworzone dla profesjonalistów, jako rozszerzenie oferty marki CHEF wynikające z potrzeb i trendów gastronomicznych na świecie. Idealnie wpisują się w strategię marki CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność kucharzy.

Nowa seria CHEF SIGNATURE oferuje nowoczesne smaki. Umożliwia to rozbudowanie menu o modne smaki, takie jak czarny czosnek, nie zapominając o klasycznych smakach, takich jak białe i czerwone wino. W ofercie CHEF SIGNATURE znajdują się produkty o czystym i intensywnym smaku. Niezależnie od tego, czy używa się je na ciepło czy zimno, zawsze zapewniają odpowiednią konsystencję i powtarzalność smaku.

Produkty CHEF SIGNATURE zostały stworzone, aby ułatwić szefom kuchni tworzenie własnych, innowacyjnych dań, inspirując się obecnymi trendami. Dzięki najwyższej jakości oraz intensywnym smakom produkty te stanowią doskonałą bazę lub wykończenie własnej kreacji kucharza.

 

CHEF Pasta z czarnego czosnku

Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.

Zastosowanie / aplikacje:

 

  • do marynowania różnego rodzaju mięs i drobiu oraz dziczyzny,
  • do różnego rodzaju sosów mięsnych i drobiowych,
  • do potraw duszonych typu gulasze,
  • do hamburgerów mięsnych i drobiowych,
  • do duszenia grzybów,
  • do wszelkiego rodzaju dipów z wykorzystaniem czosnku,
  • do potraw z ziemniaków,
  • do zup z wykorzystaniem czosnku.

CHEF Pasta cytrynowa 

Cytryny są niezbędnymi składnikami prawie każdej kuchni. Służą do zapewnienia smaku, aromatu i co najważniejsze - balansują kwasowość w potrawach. Cytryny mogą być używane na nieskończenie wiele sposobów: w słodkich lub pikantnych potrawach.

Zastosowanie / aplikacje:

  • do marynowania ryb oraz skorupiaków i drobiu,
  • do dipów typu guacamole,
  • do sosów rybnych,
  • do sosów vinaigrette,
  • do parzenia i gotowania ryb, skorupiaków i mięczaków.

CHEF Redukcja białego wina w paście

Białe wino jest często używane do wydobywania świeżości w potrawach, z ostrą kwasowością i owocowym zapachem. CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina będzie uzupełnieniem dań z owoców morza i jaśniejszego rodzaju mięs. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcji białego wina w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

Zastosowanie / aplikacje:

  • do sosów,
  • do gulaszy i potrawek drobiowych oraz mięsnych a także rybnych,
  • do hamburgerów rybnych i drobiowych,
  • do dipów, do duszenia grzybów,
  • do niektórych potraw z ziemniaków,
  • do zup takich jak cebulowa czy niektóre zupy rybne.

CHEF Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście

Wino zawsze odgrywało istotną rolę w kuchniach, w wielu kombinacjach. Łącząc czerwone wino z winem Porto otrzymujemy idealny, skoncentrowany duet, który uzupełnia smak mięsnych potraw. CHEF SIGNATURE wykonany jest ze zredukowanego czerwonego wina i wina Porto. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

Zastosowanie / aplikacje:

  • do marynowania mięs oraz drobiu takiego jak gęś czy kaczka,
  • do marynowania dziczyzny i dzikiego ptactwa,
  • do duszenia mięs, dziczyzny i dzikiego ptactwa,
  • do gulaszy i potrawek,
  • do wszelkiego rodzaju sosów mięsnych.