Zapiekane ostrygi z musztardą, miodem i masłem

autorem przepisu jest Adam Ciupka

    Składniki

    świeże ostrygi

    3 szt.

    boczku

    50 g

    Musztardy WINIARY

    10 g

    masła

    10 g

    panko

    20 g

    prażonych orzechów laskowych

    10 g

    filetów z limonki

    10 g

    natki pietruszki

    5 g

    Sól

     

    Pieprz

     

    Sposób przygotowania

    1. Ostrygi ostrożnie otworzyć i odciąć od muszli.
    2. Boczek pokroić w kostkę 1x1 cm i mocno usmażyć na patelni. Następnie ułożyć go na ostrygach.
    3. Panko wymieszać z Musztardą WINIARY, miodem i masłem tak, aby powstała jednolita masa. Całość doprawić solą i pieprzem. Gotową masę ułożyć na ostrygach z boczkiem.
    4. Tak przygotowane ostrygi zapiec pod salamandrą do momentu zarumienienia się. Całość posypać uprażonymi i pokruszonymi orzechami. Ostrygi udekorować filetami z limonki i natką pietruszki.