Monika Budziak

Od prawie 10 lat związana z firmą NESTLÉ, swoją karierę na Kuchni Szkoleniowej zaczynała od praktyk zawodowych pod okiem Jerzego Pasikowskiego i to jemu zawdzięcza swoją wiedzę kulinarną.

Od prawie 10 lat związana z firmą NESTLÉ, swoją karierę na Kuchni Szkoleniowej zaczynała od praktyk zawodowych pod okiem Jerzego Pasikowskiego i to jemu zawdzięcza swoją wiedzę kulinarną. Doświadczenie zdobywała również u Roberta Sowy, Roberta Wojnarowskiego oraz Roberta Harny, z którym współpracuje dotychczas podczas projektów kulinarnych WINIARY. W kuchni najbliższe jej sercu są jednak desery oraz wypieki, nie tylko słodkie, kuchnia włoska jak również kuchnia polska i niedoceniane produkty regionalne.

W życiu prywatnym lubi gotować dla znajomych i rodziny, zaskakując ich niebanalnymi smakami w banalnych połączeniach oraz dobrym winem. Pasjonuje się enoturystyką zwłaszcza w Polsce a po za godzinami pracy zgłębia swoją wiedzę w tym temacie- posiadaczka certyfikowanego kursu WSET2.