Grillowane warzywa z ziołowym sosem majonezowo czosnkowym

Receptura na 4 porcje

    Składniki

    • Cukinia świeża pokrojona w plastry                                           240 g
    • Papryka czerwona świeża filetowana                                        2 sztuki
    • Papryka żółta świeża filetowana                                               2 sztuki
    • Papryka zielona świeża filetowana                                            2 sztuki
    • Pomidory świeże                                                                      2 sztuki
    • Cebula czerwona                                                                     2 sztuki
    • Oliwa z oliwek pomace                                                             120 ml
    • Sos czosnkowy WINIARY                                                        200 g
    • Natka pietruszki                                                                       ¼ pęczka
    • Koperek                                                                                  ¼ pęczka
    • Bazylia świeża                                                                         ½ pęczka
    • Oregano świeże                                                                       ½ pęczka

    Sposób przygotowania

    • Cukinię, pomidory i cebulę czerwoną pokrojoną w plastry około 0,5 centymetra smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
    • Paprykę świeżą filetowaną smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
    • Sos czosnkowy WINIARY mieszamy z połową pokrojonych drobno świeżych ziół.
    • Drugą połowę pokrojonych świeżych ziół lekko skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy.
    • Zgrillowane warzywa układamy na przemian na płaskim talerzu wraz z sosem, a na wierzch mieszankę świeżych ziół skropionych oliwą z oliwek.