Grillowane warzywa z ziołowym sosem majonezowo czosnkowym

Receptura na 4 porcje

Składniki

  • Cukinia świeża pokrojona w plastry                                           240 g
  • Papryka czerwona świeża filetowana                                        2 sztuki
  • Papryka żółta świeża filetowana                                               2 sztuki
  • Papryka zielona świeża filetowana                                            2 sztuki
  • Pomidory świeże                                                                      2 sztuki
  • Cebula czerwona                                                                     2 sztuki
  • Oliwa z oliwek pomace                                                             120 ml
  • Sos czosnkowy WINIARY                                                        200 g
  • Natka pietruszki                                                                       ¼ pęczka
  • Koperek                                                                                  ¼ pęczka
  • Bazylia świeża                                                                         ½ pęczka
  • Oregano świeże                                                                       ½ pęczka

Sposób przygotowania

  • Cukinię, pomidory i cebulę czerwoną pokrojoną w plastry około 0,5 centymetra smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
  • Paprykę świeżą filetowaną smażymy na oliwie z oliwek pomace na grillu lub patelni.
  • Sos czosnkowy WINIARY mieszamy z połową pokrojonych drobno świeżych ziół.
  • Drugą połowę pokrojonych świeżych ziół lekko skrapiamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy.
  • Zgrillowane warzywa układamy na przemian na płaskim talerzu wraz z sosem, a na wierzch mieszankę świeżych ziół skropionych oliwą z oliwek.