Sałatka ziemniaczana z korniszonami

Receptura na 4 porcje

Składniki

  • Ziemniaki obrane i ugotowane                                                  400 g
  • Sos czosnkowy WINIARY                                                         120 g
  • Korniszony lub ogórki konserwowe                                           120 g
  • Szczypiorek                                                                             ½ pęczka

Sposób przygotowania

  • Ugotowane ziemniaki po przestudzeniu kroimy w kostkę nie większą jak 1-1,5 centymetra.
  • Korniszonki kroimy w słupki o wysokości nie większej jak 1 centymetr lub ogórki konserwowe w kostkę nie większą jak 1 centymetr.
  • Szczypiorek kroimy w drobno.
  • Ziemniaki mieszamy delikatnie z Sosem czosnkowym WINIARY.
  • W trakcie mieszania dodajemy korniszonki i szczypiorek.
  • UWAGA! Jeżeli sos czosnkowy jest zbyt gęsty możemy do sosu dolać odrobinę octu ze słoiczka z korniszonkami.
  • Sałatkę ziemniaczaną najczęściej podajemy do sznycli cielęcych lub innych mięs panierowanych.