Sałatka ziemniaczana z korniszonami

Receptura na 4 porcje

    Składniki

    • Ziemniaki obrane i ugotowane                                                  400 g
    • Sos czosnkowy WINIARY                                                         120 g
    • Korniszony lub ogórki konserwowe                                           120 g
    • Szczypiorek                                                                             ½ pęczka

    Sposób przygotowania

    • Ugotowane ziemniaki po przestudzeniu kroimy w kostkę nie większą jak 1-1,5 centymetra.
    • Korniszonki kroimy w słupki o wysokości nie większej jak 1 centymetr lub ogórki konserwowe w kostkę nie większą jak 1 centymetr.
    • Szczypiorek kroimy w drobno.
    • Ziemniaki mieszamy delikatnie z Sosem czosnkowym WINIARY.
    • W trakcie mieszania dodajemy korniszonki i szczypiorek.
    • UWAGA! Jeżeli sos czosnkowy jest zbyt gęsty możemy do sosu dolać odrobinę octu ze słoiczka z korniszonkami.
    • Sałatkę ziemniaczaną najczęściej podajemy do sznycli cielęcych lub innych mięs panierowanych.