Sensational Burger z Guacamole

Składniki na 5 porcji

    Składniki

    GARDEN GOURMET Sensational Burger

    5 szt

    Bułka do burgera

    5 szt

    Sałata (dowolna chrupiąca)

    5 szt

    Ogórek świeży

    1 szt

    Guacamole

    250g

    Czerwona cebula

    1 szt

    WINIARY Majonez dekoracyjny

    150g + 100g

    MAGGI Texicana Salsa

    100g

    Sok z ½ limonki

     

    Skórka z ½ limonki

     

    Marchewka

    1 szt

    Kolendra świeża

     

     

    Sposób przygotowania

    1. Zamrożony GARDEN GOURMET Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14min.
    2. Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
    3. Spód bułki smarujemy sosem powstały na bazie WINIARY Majonezu dekoracyjnego, sosu MAGGI Texicana Salsa, skórki oraz soku z limonki.
    4. Na sos układamy liście wybranej sałaty oraz plastry ogórka przygotowane za pomocą obieraczki do warzyw.
    5. Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burgera układamy na sałatę oraz ogórka, a następnie nakładamy guacamole.
    6. Marchewkę kroimy w cienkie słupki, czerwoną cebulę w krążki - układamy na wierzch.
    7. Całość polewamy delikatnie WINIARY Majonezem dekoracyjnym z posiekaną drobno świeżą kolendrą.
    8. Burgera przykrywamy górną częścią bułki.