Sensational Burger z Kimchi

Składniki na 5 burgerów

    Składniki

    GARDEN GOURMET Sensational Burger

    5 szt

    Bułka Bao

    5 szt

    Ogórek świeży

    1 szt

    Sałata typu Lolo Bionda

    5 liści

    MAGGI Texicana Salsa

    150g

    Kimchi

    200 – 250g

    Grzybki Shimeji

    100g

    Szczypior z dymki 1 pęczek

     

    Tłuszcz THOMY Combiflex

    30ml

     

    Sposób przygotowania

    1. Zamrożony GARDEN GOURMET Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14 min.
    2. Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
    3. Spód bułki smarujemy sosem MAGGI Texicana Salsa.
    4. Na sos układamy oczyszczoną sałatę, a następnie nakładamy lekko odsączone kimchi.
    5. Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burger układamy na kimchi.
    6. Ogórka kroimy w słupki, szczypior z dymki dzielimy na pół, a następnie kroimy w cienkie wstążki.
    7. Pokrojonego ogórka wraz ze szczypiorem doprawiamy solą, pieprzem i układamy na burgera.
    8. Grzybki Shimeji podsmażamy przez około 30 sekund na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex.
    9. Gorące grzybki układamy na sałatkę z ogórka i szczypioru, całość przykrywamy górną częścią bułki.