

Składniki
GARDEN GOURMET Sensational Burger | 5 szt |
Bułka Bao | 5 szt |
Ogórek świeży | 1 szt |
Sałata typu Lolo Bionda | 5 liści |
MAGGI Texicana Salsa | 150g |
Kimchi | 200 – 250g |
Grzybki Shimeji | 100g |
Szczypior z dymki 1 pęczek | |
Tłuszcz THOMY Combiflex | 30ml |
Sposób przygotowania
- Zamrożony GARDEN GOURMET Sensational Burger pieczemy w temperaturze 175oC przez około 12-14 min.
- Bułkę opiekamy tak, aby była chrupiąca zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
- Spód bułki smarujemy sosem MAGGI Texicana Salsa.
- Na sos układamy oczyszczoną sałatę, a następnie nakładamy lekko odsączone kimchi.
- Gorącego GARDEN GOURMET Sensational burger układamy na kimchi.
- Ogórka kroimy w słupki, szczypior z dymki dzielimy na pół, a następnie kroimy w cienkie wstążki.
- Pokrojonego ogórka wraz ze szczypiorem doprawiamy solą, pieprzem i układamy na burgera.
- Grzybki Shimeji podsmażamy przez około 30 sekund na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu THOMY Combiflex.
- Gorące grzybki układamy na sałatkę z ogórka i szczypioru, całość przykrywamy górną częścią bułki.