Tonic Espresso

Receptura na 1 porcję

    Składniki

    • 200 ml napoju typu Tonic
    • 50-80 ml espresso przygotowanego wcześniej na bazie NESCAFÉ Beans lub kawy ziarnistej BUONDI
    • Kostki lodu do wypełnienia
    • Słomka (papierowa, bambusowa lub metalowa)

    Sposób przygotowania

    1. Wypełnić wysoką szklankę kostkami lodu.
    2. Następnie lód zalać schłodzonym wcześniej napojem typu Tonic.
    3. Do tak przygotowanego napoju dodać wcześniej przygotowane espresso na bazie NESCAFÉ Beans lub kawy ziarnistej BUONDI. 

    Wskazówka baristy: Pamiętaj, aby uzyskać odpowiedni efekt odcięcia się obu napojów - espresso wlewaj po ściance szklanki lub łyżeczce do wcześniej przygotowanego lodu z napojem typu Tonic. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance wraz ze słomką (papierową, bambusową lub metalową).