

Tortilla Wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora
Składniki na 1 porcję
Składniki
GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie | 60g |
Placek Torilla 25cm | 1 szt |
Sałata lodowa | 30g |
Papryka kolorowa | 40g |
MAGGI Texicana Salsa | 30g |
Majonez wegański | 30g |
Czerwona cebula | 30g |
Pomidor | 100g |
Świeża kolendra | 5g |
Oliwa z oliwek | 30ml |
Ocet winny | 10ml |
Sól | |
Pieprz |
Sposób przygotowania
- GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
- Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
- Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
- Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.
Salsa z pomidora:
Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Produkty wykorzystane w przepisie
