Tortilla Wrap z grillowanymi filetami wegetariańskimi, świeżymi warzywami i salsą z pomidora

Składniki na 1 porcję

    Składniki

    GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie

    60g

    Placek Torilla 25cm

    1 szt

    Sałata lodowa

    30g

    Papryka kolorowa

    40g

    MAGGI Texicana Salsa

    30g

    Majonez wegański

    30g

    Czerwona cebula

    30g

    Pomidor

    100g

    Świeża kolendra

    5g

    Oliwa z oliwek

    30ml

    Ocet winny

    10ml

    Sól

     

    Pieprz

     

     

    Sposób przygotowania

    1. GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie rozmrażamy w warunkach chłodniczych. Tuż przed dodaniem do tortilli można podgrzać je na bardzo mocno rozgrzanej patelni posmarowanej olejem rzepakowym przez około 30 sekund często mieszając.
    2. Na placek tortilla rozkładamy równomiernie zostawiając po brzegach margines około 3cm porwaną wcześniej sałatę.
    3. Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski o grubości 1cm, układamy wzdłuż w jednym kierunku.
    4. Nakładamy równomiernie majonez oraz MAGGI Texicanę Salsę. Następnie układamy podgrzane GARDEN GOURMET Grillowane filety wegetariańskie. Zwijamy tortillę tak, aby jedna strona była otwarta, zapiekamy lekko w kontakt grillu.

    Salsa z pomidora:

    Pozbywamy się gniazd nasiennych w pomidorze, następnie kroimy go w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pomidora. Siekamy drobno kolendrę i dodajemy do pozostałych składników.

    Całość skrapiamy oliwą z oliwek, octem winnym oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy.