

Składniki
GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki | 400g |
Czosnek | 10g |
Szalotka | 50g |
Śmietanka roślinna 30% | 400ml |
Bulion warzywny | 150ml |
CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina w paście | 30g |
CHEF SIGNATURE Przyprawa z fermentowanym czarnym pieprzem w paście | 20g |
Tymianek świeży | 2g |
Sól | |
Tłuszcz THOMY Combiflex | 30 ml |
Sposób przygotowania
GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.
Posiekaną drobno szalotkę podsmażamy na tłuszczu THOMY Combiflex, dodajemy czosnek pokrojony w płatki.
Całość zalewamy śmietanką roślinną, dodajemy CHEF SIGNATURE Przyprawę z fermentowanym czarnym pieprzem w paście oraz CHEF SIGNATURE Redukcję białego wina w paście. Tak przygotowane składniki doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy tymianek oraz bulion warzywny.
Do gotującego się sosu dodajemy GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki.
Całość redukujemy, aby nasz sos zgęstniał, a GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki dobrze się podgrzały i połączyły razem z sosem. Na koniec nasze danie doprawiamy do smaku solą.
Podajemy z ulubionym dodatkiem na przykład z kaszą lub makaronem.
Produkty wykorzystane w przepisie


CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z FERMENTOWANYM PIEPRZEM 450G
