Wegańskie pulpeciki w sosie z białym winem i fermentowanym pieprzem

    Składniki

    GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki

    400g

    Czosnek

    10g

    Szalotka

    50g

    Śmietanka roślinna 30%

    400ml

    Bulion warzywny

    150ml

    CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina w paście

    30g

    CHEF SIGNATURE Przyprawa z fermentowanym czarnym pieprzem w paście

    20g

    Tymianek świeży

    2g

    Sól

     

    Tłuszcz THOMY Combiflex

    30 ml

     

    Sposób przygotowania

    GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.

    Posiekaną drobno szalotkę podsmażamy na tłuszczu THOMY Combiflex, dodajemy czosnek pokrojony w płatki.

    Całość zalewamy śmietanką roślinną, dodajemy CHEF SIGNATURE Przyprawę z fermentowanym czarnym pieprzem w paście oraz CHEF SIGNATURE Redukcję białego wina w paście. Tak przygotowane składniki doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy tymianek oraz bulion warzywny.

    Do gotującego się sosu dodajemy GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki.

    Całość redukujemy, aby nasz sos zgęstniał, a GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki dobrze się podgrzały i połączyły razem z sosem. Na koniec nasze danie doprawiamy do smaku solą.

    Podajemy z ulubionym dodatkiem na przykład z kaszą lub makaronem.