

Azjatycki Stir Fry z Garden Gourmet® wegańskimi filecikami i orzechami nerkowca
Receptura na 10 porcji
- 0:30 Time to table
-
łatwo
Składniki
Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki | 800g |
Olej słonecznikowy | 40 ml |
Młoda kapusta | 400g |
Czerwona papryka | 250g |
Czerwona cebula | 150g |
Winiary® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian | 35g |
Olej sezamowy | 10ml |
Sos Stir-fry:
CHEF® Redukcja Czerwonego Wina i Wina Porto w paście | 30ml |
CHEF® Przyprawa w Paście z Czarnym Czosnkiem | 30ml |
Sos sojowy słodki | 30ml |
Sos sojowy jasny | 30ml |
Starty imbir | 20g |
Dodatki:
Cebula dymka | 100g |
Czerwona papryczka chili | 20g |
Prażone orzechy nerkowca | 50g |
Wskazówki szefa kuchni:
- Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.
- Podawać z sosem Thai Nam Jim i świeżą kolendrą.
Sposób przygotowania:
- Zagotować 1,5l wody i dodać Winiary® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian, zamrożone Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki i gotować przez około 5 min.
- Dokładnie odsączyć i ostudzić. Dodać olej sezamowy. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na godzinę.
- Przygotować i pokroić wszystkie warzywa w podobnej wielkości kawałki, aby równomiernie się ugotowały.
- Cebulę dymkę i chili pokroić w Julienne (na długie, cienkie i równe słupki) i włożyć do wody z lodem. Warzywa powinny pozostać tam, aż do momentu podania.
- Połączyć CHEF® Redukcję Czerwonego Wina i Wina Porto w paście, CHEF® Przyprawę w Paście z Czarnym Czosnkiem, sosy sojowe (słodki i jasny) oraz imbir.
- W gorącym woku rozgrzać olej, dodać Garden Gourmet® Wegańskie Fileciki oraz przygotowane warzywa w następującej kolejności: najpierw paprykę, potem cebulę i na końcu kapustę. Smaż całość przez około 1-2 minuty.
- Zdeglasować podsmażoną potrawę przygotowanym sosem i zredukować do glazury.
- Wyłożyć danie na talerz. Na koniec posypać czerwonym chili, cebulą dymką oraz prażonymi orzechami nerkowca.
Produkty wykorzystane w przepisie


WINIARY BULION WARZYWNY ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN 485 ML

CHEF® REDUKCJA CZERWONEGO WINA I WINA PORTO W PAŚCIE 450G
Wino zawsze odgrywało istotną rolę w kuchniach, w wielu kombinacjach. Łącząc czerwone wino z winem Porto otrzymujemy idealny, skoncentrowany duet, który uzupełnia smak mięsnych potraw. CHEF SIGNATURE wykonany jest ze zredukowanego czerwonego wina i wina Porto. W jednym opakowaniu CHEF SIGNATURE Redukcja czerwonego wina i wina Porto w paście znajdziemy 7 litrów zredukowanego wina.

CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z CZARNYM CZOSNKIEM 450G
Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.