

Składniki
BAO (bułeczki) | 10 szt. |
Sos WINIARY Burgerowy | 300 g |
Papryczka chilli czerwona | 1-2 szt. |
Karkówka b/k | 1500 g |
CHEF® przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem | 70 g |
CHEF® przyprawa w paście z czarnym czosnkiem | 70 g |
Tłuszcz THOMY Combiflex | 150 ml |
Marchewka | 200 g |
Kalarepka | 200 g |
Ocet ryżowy | 250 ml |
Cukier trzcinowy | 20 g |
Kolendra świeża | ½ pęczka |
Sól |
|
Sposób przygotowania
- Obraną marchewkę i kalarepkę pokroić w julienne, a następnie zalać wrzącym octem ryżowym wymieszanym z cukrem trzcinowym. Zamarynowane warzywa pozostawić w chłodnym miejscu na minimum 2-3 godziny.
- Karkówkę posolić i natrzeć CHEF® przyprawą w paście z fermentowanym pieprzem i CHEF® przyprawą w paście z czarnym czosnkiem oraz mocno skropić tłuszczem THOMY Combiflex. Tak zamarynowaną karkówkę pozostawić w lodówce na około 8-10 godzin.
- Zamarynowane mięso piec w piekarniku nastawionym na funkcję pieczenia z parowaniem nagrzanym do temperatury 135°C oraz wbitą w mięso sondą ustawioną na temperaturę 90°C.
- Upieczony i miękki kawałek mięsa poszarpać widelcem, a następnie po przestudzeniu wymieszać z 1/3 Sosu WINIARY burgerowego i drobno pokrojoną papryczką chilli.
- Ciepłą bułkę BAO przekroić w poprzek, na jej dolną część wyłożyć szarpaną wieprzowinę na którą nałożyć odcedzone z octu warzywa wymieszane wraz z listkami świeżej kolendry.
- Całość przykryć drugą, górną częścią parzonej bułki i podawać z WINIARY sosem burgerowym.
Produkty wykorzystane w przepisie


CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z CZARNYM CZOSNKIEM 450G
Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.

THOMY COMBIFLEX 2 L

WINIARY Sos Burgerowy 700 ml
SOS BURGEROWY z kawałkami warzyw.
Wzbogaci smak burgerów, kanapek i przekąsek street food.