Burger DELUXE z serem cheddar i warzywami

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Bułka do burgerów                     

    10 szt.

    GARDEN GOURMET® Burger DELUXE      

    10 szt.

    Pomidor                              

    10 plastrów

    Sałata                               

    10 listków

    Ogórek kiszony lub konserwowy                    

    20 plasterków

    Cebula czerwona                             

    10 talarków

    Ser typu cheddar                          

    10 plastrów

    Sos WINIARY Burgerowy                      

    300 g

    Sposób przygotowania

    1. Bułkę przekroić na pół w poprzek i każdą przekrojoną część zapiec na złoty kolor pod „salamandrą”. Dolną część bułki od strony zapieczonej posmarować WINIARY sosem burgerowym.
    2. Na sos ułożyć list sałaty na który należy ułożyć usmażonego GARDEN GOURMET® Burger DELUXE z zapieczonym na wierzchu plastrem sera typu cheddar.
    3. Na burgera położyć: plaster pomidora, ogórka kiszonego lub konserwowego oraz cebulę.
    4. Całość przykryć drugą wierzchnią częścią bułki i lekko docisnąć lub „spiąć” drewnianym flokiem. 

    Wskazówka szefa kuchni:

    Ser cheddar można zastąpić dowolnym serem twardym/żółtym.