Dip BBQ - owocowo-warzywny

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    Papryka świeża czerwona

    100 g

    Natka pietruszki

    1 pęczek (50-60 g)

    Papryka świeża żółta

    100 g

    WINIARY Sos BBQ

    400 g

    Ananas w syropie

    100 g

    Ser biały mielony

    200 g

    Śliwki suszone bez pestek

    100 g

    Papryka świeża zielona

    100 g

    Sposób przygotowania

    1. Śliwki suszone i ananasa po odcedzeniu z syropu kroimy w kostkę o bokach około ½ cm.
    2. Paprykę filetujemy i kroimy w identycznej wielkości kostkę jak śliwki i ananasa.
    3. Ser biały mielony mieszamy dokładnie z Sosem BBQ WINIARY.
    4. Pod koniec mieszania dodajemy pokrojone śliwki, ananasa i paprykę oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.
       

      Dip podajemy do różnego rodzaju dańz grilla, smażonych lub pieczonych, a także do owoców grillowanych takich jak gruszki czy świeży ananas.

    Produkty wykorzystane w przepisie