Dip BBQ - owocowo-warzywny

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    • Papryka świeża czerwona 100 g
    • Natka pietruszki 1 pęczek (50-60 g)
    • Papryka świeża żółta 100 g
    • WINIARY Sos BBQ 400 g
    • Ananas w syropie 100 g
    • Ser biały mielony 200 g
    • Śliwki suszone bez pestek 100 g
    • Papryka świeża zielona 100 g

    Sposób przygotowania

    • Śliwki suszone i ananasa po odcedzeniu z syropu kroimy w kostkę o bokach około ½ cm.
    • Paprykę filetujemy i kroimy w identycznej wielkości kostkę jak śliwki i ananasa.
    • Ser biały mielony mieszamy dokładnie z Sosem BBQ WINIARY.
    • Pod koniec mieszania dodajemy pokrojone śliwki, ananasa i paprykę oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.
       

      Dip podajemy do różnego rodzaju dańz grilla, smażonych lub pieczonych, a także do owoców grillowanych takich jak gruszki czy świeży ananas.