Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    • Sól
    • WINIARY Majonez Dekoracyjny 500 g
    • Pieprz czarny młotkowany
    • Jajka 4 szt.
    • Śmietanka 18% 100 ml
    • Sok z limonki 50 ml
    • Chrzan tarty 150g
    • Cebula czerwona 150g

    Sposób przygotowania

    • Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i kroimy na drobno.
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z pokrojoną cebulą, jajkami, odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem, śmietanką i sokiem z limonki.
    • Tak przygotowany dip doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec dokładnie mieszamy.

    Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu najlepiej będzie smakował do cielęciny, smażonego lub pieczonego drobiu lub warzyw.