Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    Sól

    WINIARY Majonez Dekoracyjny 500 g

    Pieprz czarny młotkowany

    Jajka 4 szt.

    Śmietanka 18% 100 ml

    Sok z limonki 50 ml

    Chrzan tarty 150g

    Cebula czerwona 150g

    Sposób przygotowania

    1. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i kroimy na drobno.
    3. Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z pokrojoną cebulą, jajkami, odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem, śmietanką i sokiem z limonki.
    4. Tak przygotowany dip doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec dokładnie mieszamy.

    Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu najlepiej będzie smakował do cielęciny, smażonego lub pieczonego drobiu lub warzyw.