Dip majonezowy z dodatkiem białego wina

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    • MAGGI Texicana Salsa 200 ml
    • Świeża kolendra 70 g
    • Sok z cytryny 30 ml
    • WINIARY Majonez Dekoracyjny 550 g
    • Czosnek 2 ząbki
    • Sok z limonki 30 ml
    • Białe wino 200 ml
    • Natka pietruszki 70 g

    Sposób przygotowania

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z Texicaną Salsą MAGGI, sokiem z cytryny oraz limonki.                    
    • Wino odparowujemy w rondelku do połowy objętości (około 100 ml).
    • Przestudzony ekstrakt z wina przelewamy do sosu majonezowego.
    • Na koniec dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz świeżą kolendrę i natkę pietruszki.
       

      Dip majonezowy pełni doskonały dodatek do warzyw i jajek.