Dip majonezowy z dodatkiem białego wina

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    MAGGI Texicana Salsa 200 ml

    Świeża kolendra 70 g

    Sok z cytryny 30 ml

    WINIARY Majonez Dekoracyjny 550 g

    Czosnek 2 ząbki

    Sok z limonki 30 ml

    Białe wino 200 ml

    Natka pietruszki 70 g

    Sposób przygotowania

    1. Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z Texicaną Salsą MAGGI, sokiem z cytryny oraz limonki.                    
    2. Wino odparowujemy w rondelku do połowy objętości (około 100 ml).
    3. Przestudzony ekstrakt z wina przelewamy do sosu majonezowego.
    4. Na koniec dodajemy drobno pokrojony czosnek oraz świeżą kolendrę i natkę pietruszki.
       

      Dip majonezowy pełni doskonały dodatek do warzyw i jajek.