Dip z awokado i białym serem

Receptura na 10 porcji po 100 g

    Składniki

    • MAGGI Texicana Salsa 150 ml
    • Sól
    • Awokado (3-4 sztuki) 600 g
    • Starta skórka z limonki
    • Sok z limonki 10 ml
    • Serek biały mielony 300 g
    • Kolendra świeża 40 g

    Sposób przygotowania

    • Umyte awokado obieramy i wyjmujemy pestkę, po czym miąższ rozgniatamy widelcem.
    • Serek biały mielony mieszamy z rozgniecionym awokado, a pod koniec mieszania z MAGGI Texicaną Salsą i drobno pokrojoną kolendrą.
    • Tak przygotowany dip doprawiamy startą skórką z limonki oraz sokiem z limonki i odrobiną soli. 

    Tego rodzaju dip podajemy do wszelkiego rodzaju skorupiaków i ryb, jak również do pieczonych i smażonych kurczaków oraz indyków.