Falafele z burakiem z kozim serem i hummusem z zielonego groszku

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem                    

    min. 20 szt.

    Ser kozi twarogowy                                

    300g

    Rzodkiewka                                     

    10 szt. (1 pęczek)

    Micro groszek wąsaty lub kiełki groszku zielonego                

    30 g

    Tahini                                       

    100 g

    Groszek zielony mrożony                       

    200g

    Sól

     

    WINIARY Majonez Dekoracyjny                   

    250g

    Sposób przygotowania

    1. Sparzony groszek zielony bardzo dokładnie zmiksować na jednolitą konsystencję i wymieszać z pastą tahini, a następnie doprawić delikatnie solą. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki.
    2. Na spód tacki lub pojemniczka jednorazowego nałożyć hummus z zielonego groszku. Następnie ułożyć rozmrożone GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem i pokruszony ser kozi. 
    3. Pomiędzy GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem i ser kozi wyszprycować WINIARY Majonez Dekoracyjny.
    4. Całość udekorować micro groszkiem i plasterkami rzodkiewki.