Galaretka kawowa z wanilią

Składniki

Woda20 ml
Żelatyna6 g
Kawa NESCAFÉ Classic13 g
Ziarna wanilii 
NESTLÉ Docello Crème Brûlée1 kg
Mleko 3,2%750 ml
Śmietanka 30%750 ml

 

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy wraz z żelatyną i 3 g kawy NESCAFÉ Classic oraz kilkoma ziarnami wanilii. Tak przygotowaną galaretkę kawową przelewamy do szklanek, a następnie chłodzimy do czasu jej stężenia. Kiedy galaretka będzie już „ściągnięta”, przygotowujemy NESTLÉ Docello Crème Brûlée zgodnie z przepisem na opakowaniu: 750 ml mleka i 750 ml śmietanki wlewamy do rondelka i podgrzewamy, aż do momentu, kiedy będzie prawie się gotować. Zdejmujemy z płyty/ognia i wsypujemy odmierzoną ilość NESTLÉ Docello Crème Brûlée oraz dodajemy 10 g kawy NESCAFÉ Classic. Kawowy Crème Brûlée przelewamy do szklanek, które wcześniej wypełniliśmy galaretką kawową. Gotowy deser odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Następnie kilka minut przed podaniem gotowy deser wyciągamy z lodówki i dekorujemy spienionym mlekiem z wanilią.