
Idealne danie na wynos

Garden Gourmet® Sensational™ Burger z cheddarem, karmelizowaną cebulą, jalapeno i frytkami
Receptura na 10 porcji
- 0:30 Time to table
-
łatwo
Składniki
Garden Gourmet® Sensational Burger | 10 szt. |
Maggi® Texicana Salsa | 300ml |
Bułka do burgera | 10 szt. |
Ser cheddar w plastrach | 300g |
Karmelizowana cebula | 400g |
Papryka Jalapeño w plastrach 5mm | 300g |
Dodatki:
Winiary® Ketchup 700ml | 300g |
Winiary® Majonez Dekoracyjny 700ml | 300g |
Frytki steakhouse | 1000g |
Papryka Jalapeño w plastrach 2mm | 100g |
Prażona cebula | 100g |
Wskazówki szefa kuchni:
Opcjonalnie można użyć składników w wersji wegańskiej.
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piec wraz z żeliwną grillową płytą do temp.250°C.
- Garden Gourmet® Sensational™ Burgera włóż do pieca na 7-9minut (sonda 74°C). Po 4/5 minutach obróć burgera na drugą stronę.
- Plastry sera oraz paprykę Jalapeño połóż na burgera na ostatnią minutę grillowania. W tym samym czasie przekrój bułkę na dwie części i również włóż do piecu na 1 minutę, aby była ciepła i chrupiąca.
- Na dolną część bułki połóż Maggi® Texicana Salsa, karmelizowaną cebulę, Garden Gourmet® Sensational Burger z zapieczonym serem oraz paprykę Jalapeño. Całość przykryj górną częścią bułki.
- Frytki usmaż. Następnie polej Winiary® Ketchupem oraz Winiary® Majonezem Dekoracyjnym. Na koniec dodaj plastry Jalapeño i posyp prażoną cebulą.