Garden Gourmet® Sensational™ Burger z cheddarem, karmelizowaną cebulą, jalapeno i frytkami

Receptura na 10 porcji
  • 0:30 Time to table
  • łatwo

Składniki

Garden Gourmet® Sensational Burger

10 szt.

Maggi® Texicana Salsa

300ml

Bułka do burgera

10 szt.

Ser cheddar w plastrach

300g

Karmelizowana cebula

400g

Papryka Jalapeño w plastrach 5mm

300g

 

Dodatki:

Winiary® Ketchup 700ml

300g

Winiary® Majonez Dekoracyjny 700ml

300g

Frytki steakhouse

1000g

Papryka Jalapeño w plastrach 2mm

100g

Prażona cebula

100g

 

Wskazówki szefa kuchni:

Opcjonalnie można użyć składników w wersji wegańskiej.

Sposób przygotowania

  •  Rozgrzej piec wraz z żeliwną grillową płytą do temp.250°C.
  •  Garden Gourmet® Sensational™ Burgera włóż do pieca na 7-9minut (sonda 74°C). Po 4/5 minutach obróć burgera na drugą stronę.
  • Plastry sera oraz paprykę Jalapeño połóż na burgera na ostatnią minutę grillowania. W tym samym czasie przekrój bułkę na dwie części i również włóż do piecu na 1 minutę, aby była ciepła i chrupiąca.
  • Na dolną część bułki połóż Maggi® Texicana Salsa, karmelizowaną cebulę, Garden Gourmet® Sensational Burger z zapieczonym serem oraz paprykę Jalapeño. Całość przykryj górną częścią bułki.
  • Frytki usmaż. Następnie polej  Winiary® Ketchupem oraz Winiary® Majonezem Dekoracyjnym. Na koniec dodaj plastry Jalapeño i posyp prażoną cebulą.