GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki zapiekane w papryce

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Papryka czerwona, słodka (najlepiej w spiczastym kształcie)

    5 szt. około 1kg

     

    Farsz:

    Fasola czarna konserwowa

    240g

    Fasola czerwona konserwowa

    220g

    Cebula czerwona

    80g

    MAGGI® Pulpa Pomidorowa

    250g

    Mozzarella tarta (opcjonalnie wegańska)

    100g

    Kukurydza konserwowa

    50g
    Kmin rzymski

    1g

    Oregano

    3g

    Papryka ostra w proszku

    2g

    Sól do smaku

     

    Papryczka Jalapeño.

     

    Świeża kolendra

     

     

    GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki

    500g

    WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian

    20g

     

    Marynata:

    Kmin rzymski w proszku

    2g

    Papryka wędzona

    5g

    Czosnek granulowany

    2g

    Cebula suszona

    5g

    Oregano

    1g

    Sól

    15g

    Papryka ostra

    1g

    Olej rzepakowy

    50ml

    Sposób przygotowania

    • Zagotować litr wody, dodać WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian.
    • Do gotującej wody wrzucić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
    • Składniki marynaty połączyć w jednym naczyniu, wymieszać z GARDEN GOURMET® Wegańskimi Filecikami, aby je zamarynować.
    • Paprykę umyć, przekroić wzdłuż i oczyścić z pestek oraz białych błon.
    • Fasolę czarną i czerwoną odcedzić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie przełożyć do miski.
    • Obrać oraz pokroić w drobną kostkę czerwoną cebulę i następnie dodać ją do miski z fasolą.
    • Dodać do miski MAGGI® Pulpę Pomidorową, połowę mozzarelli, przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki.
    • Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przełożyć powstały farsz do wcześniej przygotowanych papryk ułożonych na blasze.
    • Posypać z góry odcedzoną kukurydzą i pozostałą częścią mozzarelli.
    • Zapiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 12-15 w zależności od wielkości papryk.
    • Udekorować świeżą kolendrą oraz plastrami Jalapeño.