

Składniki
Papryka czerwona, słodka (najlepiej w spiczastym kształcie) | 5 szt. około 1kg |
Farsz:
Fasola czarna konserwowa | 240g |
Fasola czerwona konserwowa | 220g |
Cebula czerwona | 80g |
MAGGI® Pulpa Pomidorowa | 250g |
Mozzarella tarta (opcjonalnie wegańska) | 100g |
Kukurydza konserwowa | 50g |
Kmin rzymski | 1g |
Oregano | 3g |
Papryka ostra w proszku | 2g |
Sól do smaku | |
Papryczka Jalapeño. | |
Świeża kolendra |
GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki | 500g |
WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian | 20g |
Marynata:
Kmin rzymski w proszku | 2g |
Papryka wędzona | 5g |
Czosnek granulowany | 2g |
Cebula suszona | 5g |
Oregano | 1g |
Sól | 15g |
Papryka ostra | 1g |
Olej rzepakowy | 50ml |
Sposób przygotowania
- Zagotować litr wody, dodać WINIARY® Bulion Warzywny odpowiedni dla wegetarian.
- Do gotującej wody wrzucić GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić.
- Składniki marynaty połączyć w jednym naczyniu, wymieszać z GARDEN GOURMET® Wegańskimi Filecikami, aby je zamarynować.
- Paprykę umyć, przekroić wzdłuż i oczyścić z pestek oraz białych błon.
- Fasolę czarną i czerwoną odcedzić, przepłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie przełożyć do miski.
- Obrać oraz pokroić w drobną kostkę czerwoną cebulę i następnie dodać ją do miski z fasolą.
- Dodać do miski MAGGI® Pulpę Pomidorową, połowę mozzarelli, przyprawy oraz GARDEN GOURMET® Wegańskie Fileciki.
- Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przełożyć powstały farsz do wcześniej przygotowanych papryk ułożonych na blasze.
- Posypać z góry odcedzoną kukurydzą i pozostałą częścią mozzarelli.
- Zapiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 12-15 w zależności od wielkości papryk.
- Udekorować świeżą kolendrą oraz plastrami Jalapeño.