

Grillowane filety wegetariańskie z serem owczym, warzywami i sosem czosnkowym
Receptura na 10 porcji
Składniki
Usmażone lub zgrillowane taco | 10 szt. |
GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie | min. 30 szt. |
Marchew | 100 g |
Seler korzeń | 80 g |
Seler naciowy | 80 g |
Natka pietruszki | ½ pęczka |
Sól i czarny świeżo zmielony pieprz | |
Ocet ryżowy lub jabłkowy | 50-70 ml |
Cukier trzcinowy brązowy | |
Ser owczy | 200 g |
WINIARY Sos Czosnkowy | 250 g |
Sposób przygotowania
- Obraną marchew i oraz obrany z włókien seler naciowy pokroić w cienkie paseczki. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z listkami natki pietruszki. Pod koniec mieszania całość doprawić solą, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz skropić bardzo gorącym octem ryżowym doprawionym wcześniej brązowym cukrem.
- Tak przygotowane warzywa pozostawić na minimum 2-3 godzinyx.
- Po usmażeniu na suchej patelni lub zgrillowane taco wygiąć i pozostawić do przestygnięcia
- Do tak przygotowanego taco nałożyć zamarynowane wcześniej warzywa, pokruszony ser owczy oraz rozmrożone GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie.
- Do gotowych taco dodać WINIARY Sos czosnkowy.
Wskazówka szefa kuchni:
Jeżeli GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie mają być ciepłe należy je przed dodaniem do taco podsmażyć na rozgrzanej i suchej patelni przez około 30 sekund.