Grillowane filety wegetariańskie z serem owczym, warzywami i sosem czosnkowym

Receptura na 10 porcji

    Składniki

    Usmażone lub zgrillowane taco                  

    10 szt.

    GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie      

    min. 30 szt.

    Marchew                                 

    100 g

    Seler korzeń                               

    80 g

    Seler naciowy                               

    80 g

    Natka pietruszki                           

    ½ pęczka

    Sól i czarny świeżo zmielony pieprz

     

    Ocet ryżowy lub jabłkowy                         

    50-70 ml

    Cukier trzcinowy brązowy

     

    Ser owczy                             

    200 g

    WINIARY Sos Czosnkowy

    250 g

    Sposób przygotowania

    1. Obraną marchew i oraz obrany z włókien seler naciowy pokroić w cienkie paseczki. Następnie pokrojone warzywa wymieszać z listkami natki pietruszki. Pod koniec mieszania całość doprawić solą, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz skropić bardzo gorącym octem ryżowym doprawionym wcześniej brązowym cukrem.
    2. Tak przygotowane warzywa pozostawić na minimum 2-3 godzinyx. 
    3. Po usmażeniu na suchej patelni lub zgrillowane taco wygiąć i pozostawić do przestygnięcia
    4. Do tak przygotowanego taco nałożyć zamarynowane wcześniej warzywa, pokruszony ser owczy oraz rozmrożone GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie.
    5. Do gotowych taco dodać WINIARY Sos czosnkowy.

    Wskazówka szefa kuchni:

    Jeżeli GARDEN GOURMET® Grillowane filety wegetariańskie mają być ciepłe należy je przed  dodaniem do taco podsmażyć na rozgrzanej i suchej patelni przez około 30 sekund.